Vrouwen van Sereen

Lieve woorden van mooie mensen


Naam:Tilly de Mooij
Bericht:Op 17 juli 2014 overleed mijn moeder. Via het Hospice in Vrijheid in Purmerend werd ik voor het eerst in contact gebracht met Sereen. Omdat Sylvia van Leeuwen met vakantie was, heeft haar collega alles geregeld. Grote bewondering voor haar, hoe zij in een voor haar ook moeilijke periode rond het verlies van haar vrienden bij de ramp MH17, toch deze crematie naar volle tevredenheid heeft geregeld. Helaas moest ik vorig jaar weer contact opnemen met Sereen. Dit keer omdat mijn lieve man, met een uitzichtloze ziekte, besloten had tot euthanasie. Tussen het besluit en het werkelijke overlijden zaten drie lange maanden. Na een intens eerste gesprek heeft Sylvia de taak op zich genomen om ons hierbij te begeleiden. Een intensieve tijd volgde met veel contactmomenten. Alleen al met de rouwkaart zijn wij vier weken bezig geweest. Een kist waarop het sabel van mijn echtgenoot werd bevestigd als laatste groet, zo bijzonder. De foto's met de muziek, zo mooi samengevoegd door het crematorium Schagerkogge in Schagen. Een indrukwekkend gecreëerd bloemstuk op drijfhout voor op de kist wat op het laatst op de kist werd gezet. Al mijn man zijn wensen zijn uitgevoerd waardoor 10 november 2017 een prachtig eerbetoon aan zijn leven is geworden. Mijn zoon en ik kunnen met een goed gevoel terugkijken op een mooi en waardig afscheid. Hoewel ik ons contact mis, hoop ik Sereen voorlopig niet meer nodig te hebben. Ik zal Sereen aan iedereen in mijn omgeving aanbevelen.
 

Naam:Pim Kooper
Bericht:Vandaag afscheid genomen van onze lieve moeder, dank aan Sereen Uitvaart, een hele persoonlijke, warme en lieve begeleiding. Zo kan het dus ook!
Sylvia heel veel lieve dank
X Pim en Els
 

Naam:Corrie Tromp
Bericht:Wat is het fijn om Sylvia, Linda en Rommy om je heen te hebben als je ineens geconfronteerd wordt met het overlijden van je vader.
Zij ontzorgen en verzorgen! Op zo'n manier dat we kunnen terugkijken op een mooie, intense en emotionele week die we met elkaar hebben beleefd. Papa heeft een uitvaart gekregen die recht heeft gedaan aan hoe hij in het leven stond. Heel erg bedankt daarvoor.
Namens de familie Tromp, Corrie
 

Naam:Nel
Bericht:Lieve Sylvia, Rommy en Linda. Wij zijn jullie zeer dankbaar voor de geweldige, liefdevolle en spontane begeleiding voor en tijdens de crematie van Klaas. Jullie hebben geluisterd en heel goed aangevoeld wat we wilden en samen hebben we een prachtig afscheid voor Klaas verzorgd. Jullie hulp voelde als een warme deken om ons heen. Heel veel dank daar voor. Liefs Nel, kinderen en kleinkinderen
 

Naam:Pieter Visser
Bericht:Beste Sylvia en team. Wat zijn jullie toch een stel toppers. Niet alleen hebben jullie ons 100% fantastisch geholpen bij de hele organisatie en het geregel rond het verwerken van het verlies van onze moeder, maar indirect ook door net die speciale aandacht en jullie fijngevoeligheid voor bepaalde situaties die nu eenmaal in een mensenleven voorkomen bij het verwerken van het verlies van onze vader. En dat terwijl die pijn al 20 jaar diep zat. Super bedankt en ik zou iedereen aanbevelen om met jullie in zee te gaan. Pieter Visser.
 

Naam:Wim, Ingrid, Onno en Lars Drijver
Bericht:We kregen van de voormalige koster van de Broeker kerk de aanbeveling Sereen te vragen de uitvaart van mijn vrouw/onze moeder te begeleiden. In alles bleek dit een zeer goede keuze te zijn. Direct al bij het voorgesprek kregen we het gevoel dat er sprake was van veel inlevingsvermogen bij wat onze wensen waren bij de uitvaart. Veel zorg en passie bleek ook in de verdere voorbereiding. Zaten we ergens mee, we konden direct bij jullie terecht. Jullie waren te allen tijde bereikbaar voor goede raadgevingen. Veel bewondering hadden we ook voor de aandacht waarmee het lichaam van mijn vrouw/onze moeder bij de opbaring werd verzorgd met als ongelooflijk resultaat dat zij haar eigen uiterlijk weer terug kreeg. Kortom wij kijken terug op een warme samenwerking, die bijdroeg aan een zeer memorabele dag. Heel veel dank daarvoor.
 

Naam:Vera van Harten
Bericht:Dat het vakvrouwen waren had ik al van afstand mogen ervaren tijdens uitvaarten van minder nabijen. Nu ik recent direct met SEREEN te maken kreeg klikte het meteen. Voelde me zo gesteund door met name Sylvia. Haar professionele prettige discretie. De ruimte die ze gaf. Wat was het heerlijk om 24 uur per etmaal in het prachtige centrum van Edam te kunnen zijn. Dagje voor dagje en stapje voor stapje naar de afscheidsbijeenkomst toe te leven. Achteraf hoorden we dat het een drukke week was voor het bedrijf. Knap om dan toch het gevoel te kunnen geven dat wij de enige uitvaart waren. Dat het zulke goede dagen waren en de blijvende belangstelling helpt enorm op de moeilijke weg van nabestaan naar voortbestaan. Dank jullie hartelijk.
 

Naam:Inge Worb
Bericht:Lieve Sylvia, Rommy en Linda,
Nu, enkele maanden na het overlijden en de crematie van onze moeder, kijken we nog steeds blij en met grote tevredenheid terug. Met jullie aan onze zijde werd het laatste afscheid van mama alles en meer dan wat we gehoopt en verwacht hadden. Dat heeft ons in de afgelopen periode zo geholpen ons verdriet te verwerken en het gemis een plek te geven.
We zijn zo blij met het advies van de thuiszorg om Sereen te vragen voor de begeleiding van mama?s uitvaart. Al heel snel nadat jullie kwamen, wisten we dat alles in orde zou komen. Voor jullie is ?goed? niet genoeg, het moet meer dan dat zijn. Want als geen ander weten jullie dat er geen herkansing is voor het laatste afscheid van een dierbare. Natuurlijk, jullie brengen expertise en ervaring mee. Maar wat ons zo goed deed was de empathie en het respect waarmee jullie met mama en ons omgingen, zoals het moment dat jullie met z?n drie?n mama in jullie armen uit bed tilden en in de kist legden.
Wij kregen alle ruimte om een persoonlijke invulling te geven aan de rouwcirculaire, de condoleance-avond en de crematieplechtigheid. En waar nodig kwamen jullie met een suggestie of advies.
Wij hebben een goede tijd gehad met jullie en denken daar met een warm gevoel aan terug.
Lieve groeten, Reny, Anton, Jos en Inge
 

Naam:Riet visser
Bericht:Sylvia, een paar weken voor het overlijden van mijn vader en onze opa zijn we bij je geweest om het een en ander te regelen want we zagen het al aankomen helaas. Ik kende je niet Carmen wel en dat was best fijn. We hebben het goed kunnen regelen en als ik achteraf kijk zou ik het weer precies zo doen dus is het helemaal perfect gegaan. Jij en je team heel hartelijk bedankt!
 

Naam:Linda
Bericht:Sereen, de naam zegt het al.
Lieve Sylvia en team, in de verdrietige dagen na het overlijden van mijn moeder, waarin alles op je afkomt, was jij er. Niet op de voorgrond en niet constant aanwezig, maar op de momenten wanneer het nodig was. We konden altijd een beroep op je doen. Mede dankzij jou heeft mijn moeder een mooi, vredig en waardig afscheid gekregen. Dank voor je adviezen, je steun, je oprechtheid, je vriendelijkheid, je deskundigheid en dit geldt voor je hele team. Met hartelijk groet, ook namens mijn vader en zus. Linda
 

Naam:Claudia Ros
Bericht:Lieve Sylvia en collega's van Sereen, Op het moment dat een dierbare wegvalt, in ons geval mijn moeder, wil je als nabestaande maar 1 ding: zorgen dat de uitvaart gaat zoals de overledene het gewild zou hebben. Onbekend in de wereld van de uitvaart, volgden wij het advies van de huisarts op: bel de dames van Sereen. En in een oogwenk was jij daar met een team van dames die met zoveel zorgvuldigheid en respect met mijn moeder en met ons zijn omgegaan. Ik realiseer me dat jij op een kwetsbaar moment in ons gezin kwam en wat kon jij goed aangeven wat de mogelijkheden waren en de keuze bij ons laten. Nog diezelfde avond brachten we mama naar jullie afscheidskamer waar drie dagen lang mensen afscheid konden nemen en waar ik heerlijke avonden heb beleefd met vrienden in de tuin waar we herinneringen hebben gedeeld. Mams gaf mij een opdracht mee: Claudia, ik wil niet dat mensen huilen tijdens mijn uitvaart. Dat heb ik haar niet kunnen beloven maar wat hebben we een perfecte modus gevonden van een kleurrijke uitvaart met een waardige sfeer. Daarbij de kleinkinderen goed betrokken wat bijdraagt aan hun verwerking. Het meest wonderlijke wat me bijstaat: als ik je belde omdat ik informatie of meer vlinders of feedback nodig had: in eenzelfde oogwenk was je er alsof jij de coach was voor ons gezin 24/7. Jouw passie is ongekend, wat je doet voor de nabestaanden zo vol liefde en respect. Sereen werkt vanuit het hart en daardoor kunnen wij terugblikken op een bijzondere uitvaart en een evenzo bijzondere begeleiding daarbij. Ook de dagen vooraf aan de uitvaart. Je zit bij ons gezin in het hart! Liefs, uiteraard ook namens mijn vader en broer, Claudia Ros
 

Naam:René Wantzing
Bericht:Beste Sylvia, Toen onze moeder overleed was er voor ons 1 ding heel duidelijk. We wilden dat een vrouw de uitvaart zou begeleiden. Gewoon, omdat ons gevoel zei dat een vrouw meer gevoel voor stijl heeft en vrouwen beter met de gevoelens om kunnen gaan die rond deze gebeurtenis spelen. Misschien was dat een vooroordeel, maar een ding is zeker, jij en je team hebben die verwachting meer dan waar gemaakt. Vanaf het moment dat we voor het eerst met je om tafel zaten om alle mogelijkheden en wensen te bespreken, heb je ons het gevoel gegeven dat je er voor ons was. Soms heel praktisch, soms heel empatisch, altijd met oog voor detail. Goed luisterend naar wat we wilden wist je steeds de juiste mogelijkheden bij ons neer te leggen. En heel belangrijk, je nam de tijd. Op de dag van de crematie ben je een rustpunt geweest. Alles was geregeld, tot in detail. Maar ik ben er van overtuigd dat als er wel iets fout gegaan zou zijn, jij dat adequaat zou hebben opgelost. En dat gevoel, die zekerheid, heeft ervoor gezorgd dat we het mooie afscheid van onze moeder heel bewust hebben kunnen beleven. Ik hoop je heel lang niet te zien, maar als er een overlijden plaatsvindt, weten we je zeker weer te vinden.
 

Naam:Joyce, Monique & Wesley
Bericht:Lieve Sylvia, Wij willen als kinderen van Willy graag even wat zeggen over de manier van het begeleiden van Sereen door deze intens moeilijke tijd. Vanaf het eerste telefonische contact om jou op de hoogte te stellen, van het ophanden zijnde sterven van onze lieve mamma, was je er al meteen voor ons. Het omgaan met de vele kleinkinderen en de zorgen van ons omtrent b.v het thuis opbaren waren ontzettend fijn. Je begeleidde het heel mooi en kwam met allerlei kinderboekjes naar ons toe. Je stelde ons gerust. Mede daardoor is het een prachtig afscheid thuis geweest. Ook de persoonlijke wensen, om de kist zelf te beschilderen door ons en onze kinderen, dat kon allemaal. Zoals onze moeder dat allemaal besproken had in ons eerste gesprek met jou. Heel veel steun gekregen, en hoe jullie zeggen `uitvaart met hoofd en hart` klopt helemaal. Wat denken wij nog veel aan jouw lieve zorgen. Wij hebben onze mamma met heel veel vertrouwen in de handen van Sereen gelegd en hebben daar gelukkig een blijvend fijn gevoel bij. Dank je wel Sylvia! Ook namens mamma, dat weten wij zeker!
 

Naam:Moninque Uyt de Boogaardt
Bericht:Lieve Sylvia, jouw steun kende geen grenzen. Mede dankzij jou en het team van Sereen kunnen wij met een goed gevoel terugkijken op een mooie uitvaart van Mijntje Plugboer. Dankzij jouw luisterend oor en jouw suggesties is deze dag soepel verlopen, precies zoals moeder Mijntje het gewild zou hebben. Wij, Coen, Monique, Chris, Marcel, Regina, Dominique en John willen jou hiervoor heel erg bedanken. Moeder mijntje zou gezegd hebben: ZEKERS TE WETEN!
 

Naam:Marianne Ashkol
Bericht:Naast alle gebruikelijke activiteiten is de begrafenis van mijn vader geheel naar onze wens vormgegeven. Daarbij voelde de uitvaartverzorgster gedurende de gehele periode tussen het overlijden en de begrafenis heel goed aan waar onze behoeften lagen en wist ze heel goed in te spelen op ieders eigenheid. Dit persoonlijke aspect liep als rode draad door het afscheid en maakte het tot een heel mooie en memorabele dag.
 

 

Recensie schrijven?

Wilt u uw ervaringen over de begeleiding door de Vrouwen van Sereen met anderen delen of uw mening geven over deze site, dan kunt u op deze pagina een reactie plaatsen.