De uitvaart


Praten over uw eigen uitvaart of over het afscheid van iemand die u heel lief is, is vaak lastig. Logisch; wij mensen zijn gericht op leven.

Sommigen zullen zeggen dat het belangrijk is om bij leven al na te denken over hoe uw afscheid er uit moet komen te zien. Wij vinden dat dit natuurlijk kan en mag. Maar als het niet goed voelt om voor het overlijden al over de uitvaart te praten dan is er na het overlijden ook nog voldoende tijd.

U mag van een uitvaartonderneming verwachten dat zij professionele begeleiding geeft en alle tijd en aandacht voor naasten heeft. Bij Sereen is dit in goede handen. Uiteraard bepalen de naasten hoe een uitvaart eruit ziet. De tijd waarin uitvaartondernemingen sturend waren, ligt inmiddels achter ons.

Iedereen neemt op zijn eigen manier afscheid en de mogelijkheden zijn bijna onuitputtelijk. Het is de taak van de uitvaartbegeleidster om mensen in de wirwar van mogelijkheden terzijde te staan. Sommige mensen hebben daar veel hulp bij nodig, anderen doen liever zoveel mogelijk zelf. U mag zelf bepalen in welke mate Vrouwen van Sereen betrokken is bij het vormgeven en de uitvoering van de uitvaart.