Eva Berkhout


Ik ben uitvaartbegeleidster bij Sereen.

Na 15 jaar vooral met mijn hoofd te hebben gewerkt in de evenementen branche, wilde ik meer werken vanuit mijn hart. Gedreven door interesse in dit bijzondere vak besloot ik het roer om te gooien en de opleiding tot uitvaartbegeleidster te gaan volgen. Na het voltooien van deze opleiding kreeg ik de kans me aan te sluiten bij het team van Sereen. De ervaring die ik heb opgedaan in de evenementen branche neem ik mee in dit bijzondere vak.

Ik vind het belangrijk als een uitvaart klopt, passend bij wie de overledene was maar ook zeker passend voor degene die achterblijven. Ik probeer altijd open en toegankelijk te zijn en door goed te luisteren naar wat er wel, maar soms ook niet, gezegd wordt, probeer ik mee te denken waar ik kan. Het is belangrijk dat naasten afscheid nemen van een geliefde op een manier die bij ze past en dat wij afstemmen op hun behoeftes en wensen, zowel emotioneel als zakelijk.

Vaak zijn naasten dankbaar na een intensieve week van samenwerken. Maar ik wil dit graag omdraaien. Ik ben juist dankbaar. Dankbaar voor het vertrouwen in het team van Sereen tijdens deze kwetsbare periode in hun leven. Het is elke keer weer een voorrecht om van zo dichtbij betrokken te mogen zijn en samen met de naasten tot een oprecht en liefdevol afscheid te komen. Ik ben dankbaar dat ik daar, nog steeds met mijn hoofd, maar ook vooral recht vanuit mijn hart mijn bijdrage aan mag leveren.

U kunt mij bereiken op: 06 - 10 369 306 of 0299 - 32 00 71