Familiekamer Edam


Midden in het mooie Edam aan de Voorhaven 139 ligt het fraaie, geheel in 17e eeuwse stijl gebouwde, pand van Sereen. Alles in onze familiekamer ademt de sfeer zoals Sereen die voor ogen heeft: warm, licht, stijlvol en huiselijk.

De familie van de overledene krijgt de sleutel en heeft daarmee, exclusief en onbeperkt, de beschikking over een rustige huiskamer met een grote eettafel en intieme zithoek. Er is ook een keuken waar u koffie en thee kunt zetten. De openslaande tuindeuren kunnen bij mooi weer open zodat ook de buitenruimte gebruikt kan worden.

De familie kan zelf bepalen wanneer, hoe lang en met wie zij de overledene willen bezoeken. De ervaring leert dat er, soms meerdere keren per dag, kleine gezelschappen in de familiekamer worden uitgenodigd.

Voor het ontvangen van een grote groep bezoekers kan gebruik worden gemaakt van de naastgelegen Kerk de Swaen om daar een condoleancemiddag of -avond te houden. Voorafgaand aan de condoleance wordt de overledene overgebracht naar de kerk. Na afloop brengen we hem of haar weer terug in de beslotenheid van de familiekamer.