Handwerk, van echt hout en tot in detail perfect afgewerkt


AkidiA vervaardigt uitvaartkisten van massief en uitsluitend goedgekeurd hout. Daarnaast bieden zij ook kisten van andere natuurlijke materialen, zoals bamboe of wilgentwijgen. Eigenaar Tim van ’t Veer: ‘Wij werken met houtsoorten die op een duurzame manier gekweekt worden. Bijvoorbeeld populierenhout. Een populier heeft slechts vijf jaar nodig om te groeien en in de productiebossen is er altijd voldoende aanplant.’

De opkomst van duurzaamheid is een belangrijke ontwikkeling in onze maatschappij. Toch blijkt dat veel mensen niet weten dat de meeste uitvaartkisten gemaakt zijn van spaanplaat. Dat is geperst materiaal met lijm, houtvezel en plastic. Bij AkidiA dachten ze: dit moet anders kunnen.

Alle kisten van AkidiA zijn handwerk en zijn uitgevoerd met gewatteerde bekleding, welke exact op maat van de uitvaartkist gemaakt is, waardoor het geheel er zeer verzorgd uitziet. Zij beschikken over een eigen houtbewerkingsbedrijf in Midden-Europa waar de kisten worden vervaardigd. De kisten zijn tot in detail perfect afgewerkt en onderscheiden zich door een unieke prijs-kwaliteit verhouding.