Inspiratie


Afscheid nemen is een onderwerp dat mensen liever mijden. Logisch; mensen zijn gericht op leven. Veel uitvaartondernemers zeggen dat het belangrijk is om bij leven na te denken over hoe een afscheid er uit moet komen te zien. Wij zeggen dat dit kan en mag, maar dat na het overlijden ook nog voldoende tijd is om een uitvaart persoonlijk en bewust vorm te geven.

De belangrijkste voorwaarde is dan dat de uitvaartonderneming professionele begeleiding geeft en alle tijd en aandacht voor naasten heeft. Bij Sereen is dit in goede handen. Uiteraard bepalen de naasten hoe een uitvaart eruit ziet. De tijd waarin uitvaartondernemingen sturend waren, ligt inmiddels achter ons.

Iedereen neemt op zijn eigen manier afscheid en de mogelijkheden zijn bijna onuitputtelijk. Het is de taak van de uitvaartbegeleidster om mensen in de wirwar van mogelijkheden terzijde te staan. Sommige mensen hebben daar veel hulp bij nodig, anderen doen liever zoveel mogelijk zelf. Naasten bepalen in welke mate de uitvaartonderneming betrokken is bij het vormgeven van de uitvaart.