Kosten en verzekeringen


De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van hoe de uitvaart wordt vormgegeven. Gemiddeld liggen de kosten tussen de € 5.000 en € 9.500.

Een andere vraag die wij regelmatig krijgen is: mag de uitvaart door Sereen worden verzorgd als ik bij een andere partij verzekerd ben? Het antwoord op deze vraag is: ‘Ja!’ Op de meeste verzekeringspolissen staat met grote letters vermeld: ‘BEL ONS DIRECT NA OVERLIJDEN’. Ja, u dient het overlijden te melden voor de uitkering van het verzekerd bedrag maar wie de uitvaart begeleidt staat daar los van. De reden waarom zij u toch graag laten bellen is omdat de meeste grote verzekeraars ook uitvaarten verzorgen.

Bent u dan duurder uit wanneer u de uitvaart laat verzorgen door Sereen? Nee, dat bent u in veel gevallen niet. De meeste verzekeraars zullen u vertellen dat u duurder uit bent omdat u uw ledenkorting of inkoopvoordeel kwijt raakt. Onze ervaring is dat wij zelfs met de verrekening van ledenkorting of andere voordelen goedkoper zijn.
Wilt u duidelijkheid, vraag dan bij beide een offerte aan. Niet het eindbedrag op de offerte alleen zal dan de doorslag geven, voorspellen wij. De manier waarop u te woord wordt gestaan, de manier waarop uw e-mail wordt behandeld en de informatie die u krijgt zal u een goed beeld geven van de betreffende uitvaartonderneming.