Regina Koopmans


Ik ben uitvaartbegeleidster bij Vrouwen van Sereen.

"Jij hebt wel een verdrietig beroep", is een gevleugelde uitspraak die ik vaak hoor. Natuurlijk is er verdriet, maar vaak is het ook liefdevol en liggen een lach en een traan dicht bij elkaar.

Elke familie en iedere overledene is uniek. Dat verdient keer op keer een persoonlijk en liefdevol afscheid en dit begint vaak aan de keukentafel met mooie en bijzondere gesprekken samen met naasten.

Ik vind het fijn om mensen te ontzorgen in, misschien wel, de moeilijkste tijd in hun leven. Om net dat luisterende oor of die arm te bieden die mensen nodig hebben. Je bent in deze korte periode heel dichtbij op een moment dat ze heel kwetsbaar zijn. Er voor ze zijn en de rust en de tijd te hebben, om mensen na te laten denken en te doen stilstaan bij wat er is gebeurd, is zo essentieel in deze momenten.

In de jaren dat ik bij een grotere onderneming werkte heb ik, naast een rugzak aan ervaring, alle facetten van het vak meegekregen. Toch miste ik daar iets. Sinds 2018 werk ik bij Vrouwen van Sereen. Dat wat ik miste vond ik hier.

Het is een voorrecht om bij Sereen te mogen werken.

U kunt mij bereiken op: 06 - 15 473 676 of 0299 - 32 00 71