Rina Verweij


Het begon met de uitvaart van mijn schoonvader. We zijn toen begeleid door Vrouwen van Sereen. De manier waarop zij het vak uitdragen, maakte iets los bij mij wat mij niet meer losliet. Aan het einde van de emotionele en mooie week heb ik tegen Sylvia gezegd: "Mens, wat heb jij een mooi vak. Mag ik later als ik groot ben bij je komen werken?"

Enige weken later belde ik om te vragen of ik een keer inhoudelijk mocht komen praten over het vak. We hebben wel drie uur met elkaar gesproken over de mooie maar ook de minder mooie kanten van het vak. Over hoe je het verschil kunt maken als je samen met de familie een uitvaart kunt regelen die recht doet aan het leven van diegene die is overleden. Op zo een manier dat je zorgt en ontzorgt.

Toen ik thuis kwam wist ik het ... dit wil ik doen. Ik ben minder gaan werken om de opleiding tot uitvaartbegeleidster te volgen en ben als vrijwilliger in een hospice gaan helpen. Ik hou van mensen en hun verhalen, wil dat ze het goed hebben en ben een enorme regelaar. In februari belde ik Sylvia om even bij te praten en dat bleek precies het juiste moment. Sinds 1 maart 2018 werk ik als uitvaartbegeleidster bij Vrouwen van Sereen. Het is echt heel mooi en dankbaar om dit werk te mogen doen!
U kunt mij bereiken op: 06 - 53 256 781 of 0299 - 32 00 71