Uitvaartverzekeringen


Velen zijn in de veronderstelling dat de uitvaart dient te worden geregeld door de maatschappij waarbij zij verzekerd zijn. Dit is zeker niet het geval. U bent altijd vrij om te kiezen welke uitvaartondernemer u inschakelt.

Er zijn diverse soorten uitvaartverzekeringen, hieronder noemen we de twee meest voorkomende: 

♦  

Kapitaalverzekering
Bij deze verzekeringsvorm krijgen nabestaanden het verzekerd bedrag in geld uitgekeerd (al dan niet met indexatie).

Naturaverzekering
Het gaat hier om een zogeheten ‘pakketverzekering’. De uitvaart wordt geregeld zoals in de polis vermeld staat. De verzekeraar regelt in dit geval dat de uitvaart wordt verzorgd door een gecontracteerde uitvaartonderneming. U bent gebonden om een keuze te maken voor producten en diensten die onderdeel zijn van het pakket. Heeft u andere wensen dan moet hiervoor worden bijbetaald. Kiest u er toch voor om de uitvaart door Sereen te laten verzorgen dan vragen wij bij de verzekeraar na wat de geldwaarde is van het pakket en welk bedrag zal worden uitgekeerd.


Bent u dan duurder uit wanneer u de uitvaart laat verzorgen door Sereen? Nee, dat bent u in veel gevallen niet. De meeste verzekeraars zullen u vertellen dat u duurder uit bent omdat u uw ledenkorting of inkoopvoordeel kwijt raakt. Onze ervaring is dat wij zelfs met de verrekening van ledenkorting of andere voordelen goedkoper zijn.

Wilt u duidelijkheid, vraag dan bij ons beide een offerte aan.