Rommy Meurs


Nog niet zo lang geleden waren nabestaanden bijna nooit aanwezig bij de laatste verzorging. De laatste jaren is er gelukkig veel veranderd en willen naasten steeds vaker bij de laatste verzorging betrokken worden. Daar begeleid ik hen bij. Soms biedt alleen het aanwezig zijn bij de verzorging troost en is er geen behoefte actief te helpen. Bij anderen is het de laatste stap in een periode van intensieve thuiszorg en ondersteunen wij op de achtergrond.

Voordat ik met mijn bedrijf Mariposas Overledenenverzorging startte, was ik dertig jaar werkzaam in het kappersvak. Vaak werd er toen een beroep op mij gedaan om het kapsel van een overledene te verzorgen. Hierop heb ik besloten mij in overledenenverzorging te specialiseren. De laatste zorg vereist ervaring, kennis en deskundigheid, daarom heb ik alle benodigde vakopleidingen gevolgd.

Uiterlijke zaken, zoals haarverzorging en visagie, maken dat mensen er op hun eigen manier uniek uitzien. Nabestaanden vinden het troostrijk als het haar van hun moeder, die bij leven regelmatig haar haar liet krullen, na het overlijden ook netjes gekapt is. Of als vader weer glad geschoren wordt omdat hij dit tijdens het laatste stukje van zijn leven echt niet meer wilde. Ik vind het fijn om op deze manier mijn respect te tonen.